Google+ Followers

21.5.13

Langkawi Trip Wit My Mil







jom balik kampungg....Hiway pluss menuju ke ipoh



Assalamualaikum happy weekend....dah terjumpa gambar kat langkawi island nii,teruja plak aku nak bercerita...

hujung tahun iaitu... bulan disember 2012 en.somi ambik cuti 2 minggu untuk habiskan cuti di kampung halaman 

kami di Perlis, sebenarnya dah lama dah kami tak bercuti...memandangkan aku full house wife...agak boring

 gak la asyik berhempas pulas je dengan rumah tangga...so,dah en.somi bagi green light untuk bercuti ...aku 

lah currpp dulu...aku pilih pulau langkawi...dah bertahun kott aku tak jejak kaki ke tanah sumpahan mahsuri 

tuu...seingat aku last aku pegi tahun 2000...tuu pun zaman skoll dulu...besalakan kalau dah dekat dengan 

kampung jadi tak heran dan tak kecewi pun nak ke sana....

memandangkan pada waktu tuu kami masih couple availabe.belum ada baby comey.(istilah haper aku pakai..huhu..)

jadik en.somi ajak le my mil skali join trip kami kali nii...





my mil masih mengasuh cucunya yang sejak dri kecil lagi dia jaga...sebab my biras bekerja laki binik...so 

hangkutla skali cucunya...

buat peneman toknya ...dah 11tahun...namanya azmir...uikkk...dah kot citer pasai anak sedara aku tu... 





kat dalam ferry dapat sit belakang sekali   


siap panjat tengok laut kt atas ferry tuu...


sorry gambar yang di snapp tak berapa cunn...sebab i pakai dress


di tiup angin apa lagiii seksa siuutt.....






kami bertolak dari jeti kuala perlis jam 9.00 am

my brother in law yang tolong hantar kami...kalau tak tak pasai-pasai si hitam en.somi kena bayar charge 

parking untuk 3 hari..


.sampai sana dlm 8.50am..terus beli tiket..harga bagi orang dewasa Rm 18 dan kanak kanak Rm13.

'''''''''






sampai di langkawi dlm 9.50am...  macam tu...apalagi snap sana...snapp sini.... so layan la yerkk...













pemandangan dari jeti pekan  kuah






mak ngn menantuu pilihan...tuttt...tuttt...(@_^)hoo..hoo



dah penatt berposingg dapat la panggilan dari anak sedara sulung aku... 

shamila...wati..



masih sweet n slim walaupun dah ber anak 2....yang nii my cucu hehe dah ado cucu...Si Putera Sufi




.aku ni banyak anak sedera u oalss...yang nii anak akak sulung aku...dia dah menetap kat 

langkawi hampir 3 tahun...so,jimat lagi kos untuk aku menyewa hotel dan kereta kat langkawi yang dah sedia 

maklum mahal giler time2 cuti sekolah...

sampai sana dia jemput kami kat dataran helang dengan kembara comelnya ...

cukup-cukup muat la untuk kami berjoli pusing-pusing langkawi...3hari 2 mlm...

opssttt terlupa pulak nak snap kediaman sewa anak sedara aku...adress pun dah lupa...huh...memang poyo

 punya mak sedara..dah la transport free,penginapan free...adeiii... lain kali tanya betuii2...hihi...


dah sampai kat rumah waty...aku pun tukar lahh dress aku kepada pakaian casual cewahhh...

dah rest kjapp terus keluar ke restorant berdekatan untuk lunchh...


sorry gambar tak ada...tapi memang berbaloi...


kami makan 7  0rg termasuk cucu aku yangg 2 org tuu xsampai 50 henggett....


bolehh datang lagi service pun okehh...air ada 3 pilihan...sirap...anggur,,sarsi...free u oalss...

tak silap restoran tu dekat area kg. Perana Ulu Melaka

dahhh layan jee gambar ni...




tengah beratur untuk ambik tiket naik cable car ke gunung mat cincang...

wajah keletihan  terpancar oh..hhh my mil....






pemandangan indah dari atas cable car








my cucu boboy rock kat depan tuu...lagaknya seperti artiss rock...macam pak sedara nya jugakk...aweera MoJO tuu..

winkkk....winkkk aweera pun joink topik ni gakk haha..




wit my beloved husband.....






second day.......



berpicnic di Lubuk Sembilang...just makan-makan ...tak berminat nak bermandi-manda...

thanks alot to anak sedara aku yang rajin menyiapkan bekalan untuk perkelahan kami....










tiba di Mahsuri ...kami berkesempatan menyaksikan tarian tradisional dan nyanyian dari artis kebudayaan langkawi...

di
studio kebudayaan Mek Mulung




tiket  haruslah kena bayar....bukan masuk free yer....


tapi kami sekeluarga dapat masuk free ..oleh kerana suami anak sedara aku merupakan artis budaya di situ...so...kami perlu ambik tiket merah..(.percuma..)







Last day...hari untuk menyoping apa yang patut...


besalah rutin orang perempuan seperti aku.. mesti nampak pinggan mangkuk...


murah-murah betul..

antaranya  di Haji Ismail Group..

&




IDAMAN SURI.... Tempat paling ngetoopp untuk shoping..


sempat la aku sambar dua tiga set pinggan mangkuk dan set cawan...

selebihnya shoping kain batik dan chocolate...







sekian entry langkawi trip kali nii....

percutian yang bajet gilaa....


(^_@)

10.5.13

Aku Kembali Dengan Sinaran Cahaya Baru





Assalamualaikum pembaca sahabat taulan dan geng blogger,dh lma aku menyepi dari dunia maya nii..

.so...im here now..

hehe..smangat ko...mcm2 aaku nk citer...percutian bajet,bab pregnancy,bab hobby henglish aku,bab makan2...mcm2 bab la....tunggu...



jadik ko layan la gambar-gambar mukadimah aku nii dulu yepp'''''(^_@)










ni gambar tuan tanah yang dh lama tak bersua muka....jangan meluat nak tatap udah ler...hoho....















tahun lepas punya cerita.....good bye 2012




pic nii masa raya puasa tahun lepas aku beraya kt istana Arau Perlis.....

semangat ko...nak dapat duit raya dari Yang Mulia Raja perlis YAM Syed Sirrajuddin


lepas tu dapat ler bersalam-salaman dengan kerabat Raja Perlis....


pic belum upload dlm Pc BARU AKU NIE...HUHU~:p



























Haaa...yang niii hobby n minat baru aku....



banyak lagi aku nk citer pasal sewing...menyewing nii..hehe peribahasa baru aku...



so layan lah dulu gambar-gambar yang aku post nii yepp..